luni, 7 februarie 2011

Tu unde petreci vara asta?


Recent am participat la târgul de vacanțe organizat în fiecare an la Expo Bruxelles. Aglomerație, discounturi atrăgătoare, sute de concursuri, prezentări, restaurante cu specific...asta a însemnat pe scurt expoziția. Ce mi-a atras atenția în mod deosebit au fost manierele originale în care fiecare țară s-a prezentat: zona Africii era plină de vegetație, animăluțe împăiate, triburi, Italia, Grecia și insulele din jurul lor erau prezentate sub forma unor plaje cu umbreluțe colorate, China și-a pregatit dragonii ei specifici, alte țări aveau restaurant propriu, scoțienii cu îmbrăcămintea lor, Serbia a ogranizat o mini discotecă în care ți se dădeau căști wireless și dansai alături de ceilalți vizitatori, etc. Nu mai aduc aminte de sutele de pliante de prezentare și de atmosfera de sărbătoare din interior. Câteva imagini reprezentative vor exprima mai mult decât pot face eu în câteva cuvinte.

În ceea ce privește promovarea evenimentului pot spune că s-au descurcat bine: sălile au fost arhipline. Mediatizarea puternică, site-ul, print-ul și spotul de prezentare au asigurat prezența puternică în cele cinci zile de expoziție. Mai multe detalii puteți vedea pe site-ul: http://www.salondesvacances.eu/fr

Ceea ce m-a dezamăgit cel mai mult a fost prezentarea României care nu avea decât o simplă revistă pusă pe o masă uitată în timp ce alții s-au chinuit să creeze păduri tropicale și să aducă nisipul mării în saloanele de prezentare. Unde e Land of Choice? Suntem oare un brand atât de puternic încât nu avem nevoie de prezentare?

O seară plină de farmec!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu